Merlijn Twaalfhoven

Zaterdag 2 februari, 21.00 uur
Locatie: Cellenblok A, Blokhuispoort
Toegang: € 8,- (studenten: € 5,-). Kaarten worden verkocht aan de deur, reserveren mogelijk via info@vhdg.nl

The Air We Breathe

Onconventioneel concertavontuur met stemmen uit contrastrerende muziektradities

De componist Merlijn Twaalfhoven heeft een muziekbelevenis gecreëerd die enig is in zijn soort. The Air We Breathe beleeft op dit moment een succesvolle tour door Nederland (o.a. Paradiso). Speciaal voor Social Sound brengt hij The Air We Breathe naar ‘Cellenblok A’ in de monumentale Blokhuispoort te Leeuwarden.

In The Air We Breathe van componist Merlijn Twaalfhoven beleef je de natuurlijke schoonheid van muziek. Een intensief en verrassend concert waarin je opgaat in de ruimte en wordt ondergedompeld in een wonderlijke klankwereld.

Het is geen strak geregisseerde uitvoering met partituren voor elke stem, maar juist een spannende theaterervaring. Merlijn Twaalfhoven schept een ervaring waar je als luisteraar in wordt opgenomen. Zangers staan opgesteld door de hele zaal, zodat je van alle kanten met klank wordt omgeven. Bij ieder concert nodigt Twaalfhoven bovendien bijzondere solisten uit, afkomstig uit verschillende muzikale tradities. Samen met klassieke solisten en koor zorgen ze voor een concert waarin elementen van de verschillende tradities, hedendaags experiment en fascinerende klankeffecten samenkomen. Uiteindelijk doet iedereen mee en transformeert de concertzaal in iets dat lijkt op een combinatie tussen een gospelkerk en een popconcert.

Meedoen als undercoverzanger

Bij elk concert betrekt Merlijn Twaalfhoven lokale zangers: koren, scholieren en ook vaak enthousiaste (amateur)zangers die zich individueel aanmelden. 's Middags geeft hij drie workshops in de Blokhuispoort, toegesneden op kinderen, koorleden en jonge zangers, waarin ze worden voorbereid op een toegesneden rol in The Air We Breathe. Een bijzondere en leerzame ervaring. Je kunt je hiervoor opgeven op www.theairwebreathe.nl onder het kopje 'doe mee'.

Kijk voor meer informatie ook op www.theairwebreathe.nl