Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen

Finland, 1975 & Duitsland, 1971 | Website Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen

Tellervo en Oliver werken samen sinds 2003. Hun werk bestaat voornamelijk uit video’s en openbare performances en is altijd gebaseerd op samenwerking en interactie met het publiek. Een goed voorbeeld is het succesvolle Complaints Choir, waarbij ze mensen uitnodigden om al zingend te klagen over hun stad. Sinds 2005 hebben ze klachtenkoren opgezet in Helsinki, Sint-Petersburg, Hamburg, Rotterdam en nog tientallen andere steden.

Daarnaast initieerden ze projecten als I love my job, waarbij werknemers worden uitgenodigd om een korte film te regisseren over de nachtmerrie-achtige situaties op hun werk en videowerken als Dreamland, waarbij ze dromen van mensen waarin de president van Finland voorkwam verzamelden en dramatiseerden.

Op de hoofdtentoonstelling van Social Sound is een overzicht te zien van uitvoeringen van Complaints Choirs over de hele wereld. Ook wordt er tijdens Social Sound, in samenwerking met Tellervo & Oliver, een Leeuwarder Complaints Choir geformeerd. Meer informatie daar over vind je hier