De slotweek: muzikale marteling, Opera en Yuri Landman

12 Feb 2013

Instrumenten van Yuri Landman

Social Sound is nog één week te zien. Daarom zijn er in deze slotweek nog een aantal bijzondere evenementen die je niet mag missen:

Aanstaande woensdagavond, 13 februari: de film 'Songs of War: Music as Weapon'. De film begint om 19.00 uur in de Academie voor Popcultuur en is gratis toegankelijk. David Stroband, kunsthistoricus en docent aan Academie Minerva geeft een nabespreking van deze bekroonde documentaire waarin Componist Christopher Cerf - hij schreef jarenlang muziek voor o.a. Sesamstraat - ontdekt dat zijn werk werd gebruikt om gevangenen in Guantanamo en Abu Ghraib te martelen. 

Vrijdagavond 15 februari: Opera-sing-along! The Little Sisters of Gay Mutton bieden de ruimte om luid en vals mee te zingen met je favoriete opera's. Alle stemmen, van brullende bariton tot snerpende sopraan, zijn welkom. Voor kostuum en een drankje wordt gezorgd, elke aanpak wordt getolereerd, alle stijlgevoel bewonderd. Onder de bezielende leiding van de 'sisters' ontpopt u zich tot een magische opera-diva! Start: 21.00 uur in de Blokhuispoort in de VHDG-ruimte - de toegang is gratis.

Zaterdagmiddag 16 februari sluiten we af met vermaard instrumentbouwer Yuri Landman. Hij bouwt extreem gecustomizede (snaar)instrumenten voor de groten der aarde, waaronder Sonic Youth en Blood Red Shoes. Vanaf 13.00 uur kun je in het VHDG-kantoor in de Blokhuispoort een drie uur durende workshop volgen, waarbij je onder leiding van Yuri je eigen 'Triochord' bouwt, die je na afloop mee mag nemen naar huis! Er is nog plek, maar wees er snel bij! Kosten: € 35,- . Geef je op door een e-mailtje te sturen naar contact@vhdg.nl.