Meezingen in The Air We Breathe van Merlijn Twaalfhoven

18 Jan 2013

Zaterdagavond 2 februari vindt er in het cellenblok van de monumentale Blokhuispoort onder leiding van componist Merlijn Twaalfhoven een bijzonder concert plaats. Iedereen die zingt in een koor, in een band of solo in de badkamer, kan hieraan actief meedoen. 's Middags geeft hij een aantal workshops, toegesneden op jonge zangers, koorleden en kinderen. De deelnemers worden voorbereid op een rol tijdens het onconventionele en interactieve concert The Air We Breathe.

Merlijn Twaalfhoven componeert ongewone muziekstukken voor bijzondere plekken. Hij ontwierp concerten in een scheepswerf, in de duinen, op daken van huizen, in kerken, fabrieken en in het ruim van een onderzeeër. Hij zorgt ervoor dat de luisteraar omgeven wordt door een verfijnde wereld van klank. Door musici en zangers door de hele ruimte op te stellen, ontstaat er een klankervaring die intens en meeslepend is. Kijk voor meer informatie op www.twaalfhoven.net.

Na een aantal grootschalige concerten op ongewone locaties keert componist Merlijn Twaalfhoven met The Air We Breathe terug naar de intieme setting van de concertzaal. Toch is zijn nieuwe project geen concert waarin het publiek ongestoord kan luisteren. Samen met solisten uit uiteenlopende muziektradities gaat hij nadrukkelijk de interactie met de zaal aan. De gebruikelijke scheiding tussen podium en zaal wordt opgeheven en van alle kanten omgeeft de klank het publiek.

Meer over The Air We Breathe vind je onder het kopje Merlijn Twaalfhoven. Opgeven voor de workshops doe je via www.theairwebreathe.nl onder 'doe mee'.